- Stoc epuizat
- Biosun
- Ecologic

TOMMY este un fertilizant organic lichid de tip PFC6, CMC1 conform regulamentului 1009/2019.
Produsul este conform de asemenea si cu regulamentul 848/2018 - Input ecologic.
Aplicat in dozele recomandate se comporta atat ca un fertlizant care asigura toate elementele nutritive esentiale cresterii si dezvoltarii tomatelor, dar joaca si un rol de biostimulator extrem de eficient care contribuie in mod direct la inflorire, legare, procesul de fotosinteza si dezvoltarea sistemelor radicular si foliar.
Tommy este un produs 100% natural, organic, usor de asimilat de catre plante, toata compozitia sa fiind 100% hidrosolubila si asimilabila.
Continut declarat:
Potasiu (K2O): min. 5%
Azot total (N): min. 1,5%
Fosfor (P2O5): min. 0,5%
Aminoacizi liberi: min. 6%
Acizi humici min. 24%
Materie organica: min. 40%
Densitate: 1,4g / cc
pH-ul soluției: 6,5
Mod de aplicare:
Foliar:
100 ml in 10L apa / 100 mp, 2-3 aplicari
Picurare la radacina:
1L in 50 litri apa / 100mp
Politica de confidentialitate
Politica de livrare
Politica de retur
Descrierea conținutului:
K2O (OXID DE POTASIU)
Oxidul de potasiu (K2O) este un compus chimic format din potasiu (K) și oxigen (O). Este utilizat pentru a furniza plantelor una dintre cele mai importante elemente nutritive, potasiul. Potasiul este esențial pentru funcționarea celulară normală a plantelor, inclusiv pentru controlul creșterii și pentru creșterea rezistenței la stresul cauzat de schimbările climatice. Fertilizarea cu oxid de potasiu poate ajuta la îmbunătățirea calității produselor agricole și la creșterea producției agricole.
N (AZOT)
Azotul (N) este un nutrient esențial pentru creșterea plantelor și este un element cheie în producția agricolă. Azotul se găsește în sol și în aer și este necesar pentru formarea aminoacizilor, care sunt blocurile de construcție ale proteinelor.
Azotul poate fi furnizat plantelor prin fertilizare cu fertilizanți care conțin azot, cum ar fi amoniacul sau nitratul de amoniu. Uneori, solul poate fi îmbogățit cu azot prin aplicarea de materii organice, cum ar fi gunoiul de grajd sau compostul.
Este important să se aplice cantități adecvate de azot, deoarece un exces poate avea efecte negative asupra solului și a mediului înconjurător. De asemenea, un exces de azot poate avea efecte negative asupra calității produselor agricole.
P2O5 (FOSFAT DE PENTAOXID)
Fosfat de pentoxid (P2O5) este un termen utilizat pentru a descrie un compus chimic care conține fosfor și oxigen. Fosforul este un nutrient esențial pentru creșterea plantelor și joacă un rol important în mai multe procese fiziologice, cum ar fi transferul de energie, fotosinteza și diviziunea celulară. Fosforul poate fi absorbit de plante în formă de fosfat de ioni, care sunt solubili în apă.
Este important să se aplice cantități adecvate de fosfor prin fertilizare, deoarece un exces poate avea efecte negative asupra solului și a mediului înconjurător.
AMINOACIZI LIBERI
Aminoacizii liberi sunt componente esențiale ale proteinelor și sunt necesari pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Sunt adesea folosiți ca fertilizator, ajutând la îmbunătățirea calității solului și la creșterea producției de culturi. De asemenea, aminoacizii liberi pot fi utilizați pentru a trata plantele afectate de stres, cum ar fi seceta sau boala, ajutând la îmbunătățirea rezistenței acestora și la creșterea ratei de supraviețuire.
ACIZII HUMICI
Acizii humici provin din surse naturale care se formează prin descompunerea materiei organice, se găsesc în soluri, apă și atmosferă. Fiind foarte importanți pentru fertilitatea și productivitatea solului, acționează ca un liant pentru nutrienții solului și îi eliberează în timpul ciclului de creștere al plantelor. Acizii humici ajuta de asemenea la absorbția apei în sol, îmbunătățind astfel rezistența plantelor la secetă. Aceștia actionează ca un agent de protecție, ajutând la reducerea riscului de apariție a bolilor și a dăunătorilor, dar și la reducerea conținutului de metale grele și alte substante toxice din sol.
Din punct de vedere chimic, ca urmare a descompunerii materiei organice din sol de către viața microbiană, acizii humici sunt macromolecule întunecate, solubile în apă alcalină care devin o alegere excelentă pentru îmbunătățirea proprietăților solului datorită greutății lor moleculare ridicate. În același timp, oferă o mai bună gestionare și mobilitate a nutrienților disponibili în substrat și îmbunătățesc semnificativ retenția de apă.
Datorită acțiunii lor chelatoare, aderă la oligoelemente prezente în mediul nutritiv și creează o legătură cu care sunt mai bine absorbite de rădăcinile plantelor. În acest fel, capacitatea de schimb de cationi și capacitatea de tamponare a substratului este îmbunătățită, ceea ce se traduce printr-o mai bună dezvoltare a plantelor. Permit, de asemenea, o mai bună eliberare a nutrienților din sol, îmbunătățind în același timp absorbția micronutrienților, ceea ce poate salva multe probleme apărute în urma deficiențelor de nutrienți.
Acizii humici conținuți în produse susțin dezvoltarea aparatului radicular, aparatului foliar, sporesc inflorescențele, contribuie majora la legarea rodului și participă în mod direct la procesul de fotosinteză. Aplicat în dozele recomandate asigură o creștere sănătoasă a plantelor.
În urma studiilor bazate pe influența acizilor humici asupra plantelor, s-au înregistrat creșteri importante de azot, chiar de până la 40%.
MATERIE ORGANICĂ
Materia organică se referă la resturile vegetale și animale, cum ar fi frunzele, iarba, excrementele de animale sau compostul, care sunt utilizate ca fertilizatori pentru sol.
Materia organică are următoarele roluri:
Îmbunătățirea structurii solului - materia organică ajută la menținerea umidității solului și la creșterea porozității, facilitând astfel circulația aerului și a apei
Furnizarea de nutrienți - materia organică se descompune în sol și eliberează nutrienti esențiali pentru creșterea plantelor, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul
Îmbunătățirea activității biologice din sol - materia organică servește ca hrană pentru microorganismele din sol, care au un rol important în ciclarea nutrienților și în protejarea plantelor de boli și dăunători
Protejarea solului împotriva eroziunii - materia organică ajută la formarea unui strat de protecție la suprafața solului, care reduce eroziunea solului și acțiunea factorilor climatici adverși
Adăugarea de materie organică la sol poate îmbunătăți calitatea acestuia și poate contribui la o creștere sănătoasă și productivă a plantelor. Este important să se utilizeze o sursă de materie organică de calitate și să se respecte proporțiile recomandate pentru a evita posibilele efecte negative asupra solului și plantelor.