Styrax extract balsamic - 10 ml

Extractul balsamic de Styrax este un ingredient natural folosit în produsele de îngrijire a pielii și a părului, recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra pielii și a mirosului său reconfortant și distinct. Acest extract este obținut din rășina copacului Styrax și este utilizat în principal pentru proprietățile sale calmante și hidratante. Extractul balsamic de Styrax poate ajuta la calmarea și hrănirea pielii iritate sau uscate, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. De asemenea, poate conferi un miros plăcut și revigorant produselor cosmetice.

Ellemental
M-1438
995 Produse
Grabeste-te! Doar 995 produse ramase in stoc
24,90 lei
Fara taxa
 Evaluările și recenziile clienților
Nimeni nu a postat încă o recenzie.
 

Politica de confidentialitate

 

Politica de livrare

 

Politica de retur

Styrax - descriere, recomandări

Este un extract resinoid special și greu de găsit, cu un miros balsamic sofisticat împletit cu note orientale, de vanilie și migdale amare ce-i asigură un loc proeminent în parfumerie. Este potrivit și pentru parfumarea cosmeticelor fine. Are o aromă caldă, este relaxant și sporește confortul emoțional. 

Rășină de Styrax și extractul acestuia au fost aparent mult timp folosite de localnicii din Honduras și Guatemala - zona nativă a arborelui Liquidambar, pentru proprietățile cicatrizante și de vindecare a pielii rănite, deteriorate.

Metoda de obținere: prin extracție alcoolică din exudatul arborelui 

Alte denumiri utilizate: Storax, American Storax, Balsam Storax, Liquid Storax, Sweetgum Oil

Proprietăți organoleptice: lichid vâscos de culoare galben-maronie

Descriere olfactivă: miros specific balsamic, vanilat, dulceag; în timp se revelează note de fond calde, lemnoase, ambrate

Nota parfumului este de bază, are intensitate medie și este persistent

Ingrediente: Liquidambar styraciflua balsam extract


Proprietăți

  • este o esență cu miros rar regăsit, ce expune rafinament și bunăstare
  • calmant asupra sistemului nervos
  • sporește confortul emoțional
  • degajă o aromă potrivită pentru destindere și reducerea anxietății
  • emană un miros considerat senzual


Recomandări, aplicații

  • ca esență parfumantă cu note de bază și esență cu rol fixator în parfumuri
  • prepararea parfumurilor lichide și solide
  • parfumarea cremelor, uleiurilor sau unturilor de corp
  • parfumarea compozițiilor cosmetice preparate prin emulsificare
  • în lumânări parfumate
  • în lampa de aromaterapie
  • diverse aplicații aromaterapeutice
  • este aproape complet solubil în alcool, dispersabil în uleiuri, preparate anhidre și emulsii
  • în emulsii se va include la faza finală


Utilizare în parfumerie

  • conferă note de bază (fond) și acționează ca un fixator; poate lucra în sinergie cu felurite alte esențe, dezvoltând în special acorduri ambrate, orientale
  • se potrivește atât pentru formularea parfumurilor feminine cât și a celor bărbătești
  • se poate apela la Styrax când se formulează un parfum feminin oriental, ambrat sau floral
  • se lucrează cu Styrax pentru formularea parfumurilor bărbătești cu note lemnoase, condimentate, balsamice


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
M-1438
995 Produse
 Recenzii

Fii primul care scrie recenzia ta !