Xylitolul este un îndulcitor natural, cristalin și alb, care are un gust similar cu zahărul, dar cu un conținut caloric redus și un impact redus asupra nivelului de zahăr din sânge. Este obținut din surse naturale precum coaja de mesteacăn, porumb sau sfeclă de zahăr, și este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății dentare, fiind un ingredient frecvent utilizat în produsele de igienă orală și în produsele alimentare cu conținut scăzut de zahăr.
Politica de confidentialitate
Politica de livrare
Politica de retur
Xylitolul este o substanță albă cristalină, are gustul foarte asemănător cu cel al zahărului. Se regăsește în natură, în fibrele multor fructe, legume, cereale sau scoarța unor copaci.
Studii clinice efectuate începând din anii `60 certifică faptul că xylitolul este potrivit ca îndulcitor din punct de vedere al sănătății dinților, prin urmare, nu doar conferă gust plăcut ci este un ingredient activ anticarie și antitartru.
Este un produs ce poate fi utilizat în siguranță de adulți și copii deopotrivă.
Ingrediente (INCI): xylitol
Bacteriile se înmulțesc în mediul umed și întunecos al cavității bucale, se combină cu zaharuri și formează o placă ce se lipește pe dinți. Placa se acumulează în timp formând tartrul. Microorganismele din cavitatea bucală se hrănesc cu carbohidrați, metabolizând alimentele prin fermentație. Acest proces produce acizi care atacă smalțul, dinții devin astfel vulnerabili la formarea cariilor. Structura chimică a xylitolului împiedică metabolizarea unor bacterii.
Xylitolul se utilizează cu succes și în alimetație ca înlocuitor al zahărului. Pentru noi aici este interesant în aplicațiile de igienă orală, ca ingredient în apă de gură sau pastă de dinți pentru adulți și copii.
Dozaj indicativ: 3-7% în pastă de dinți și apă de gură, până la 10% în diverse alte aplicații
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros