

Pudra de Amla este un ingredient natural derivat din fructele de Amla, cunoscute și sub denumirea de cătină indiană sau zmeură indiană. Amla este bogată în vitamina C și antioxidanți, fiind recunoscută pentru proprietățile sale de întărire a părului și stimulare a creșterii acestuia. Pudra de Amla este utilizată în produsele de îngrijire a părului pentru a revitaliza și hrăni firele de păr, a reduce căderea părului și a promova un scalp sănătos. De asemenea, pudra de Amla poate fi utilizată în compoziția măștilor faciale și a produselor de îngrijire a pielii pentru a oferi beneficii antioxidante, a combate îmbătrânirea prematură și a îmbunătăți aspectul general al pielii.
Politica de confidentialitate
Politica de livrare
Politica de retur
Amla este o pudră ce se obține din fructul arborelui Emblica Officinalis. Fructul de amla, cunoscut și sub numele de coacăze indian, este un fruct comestibil extrem de bogat in vitamina C. Nu numai fructul, dar toate celelalte părți ale plantei sunt folosite pe scară largă în medicina ayurvedică indiană în scopuri terapeutice și cură de ceai ca tonic general, revigorant și purificator. Conținutul de vitamina C al fructului de Amla este de 20 de ori mai ridicat decât al portocalei și se absoarbe foarte bine. Datorită acestora, științele moderne recunosc efectele amlei asupra sănătății umane. În cosmetică se folosește fructul proaspăt sau uscat.
Fructul de Amla uscat și transformat în pudră fină aduce beneficii părului și scalpului: este hrănitor și condiționator, furnizează volum și vigoare, promovează creșterea părului stimulând rădăcina părului, previne unele infecții ale scalpului și controlează încărunțirea prematură. Pentru ten este purifiant, astringent, vitaminizant și tonic.
Amla se poate folosi alături de henna neutră (cassia) pentru intensificarea nuanței, alături de henna roșcat pentru a-i tempera roșul, obținând o nuanță mai rece (1 parte amla + 2 părți henna roșcat) sau cu shikakai pentru curățirea și condiționarea părului (1/2 amla+1/2 shikakai). Nu se recomandă combinarea cu henna negru (indigo), deoarece mediul acid reduce efectul acesteia.
Avertisment: aplicat cu regularitate sub formă de mască închide la culoare părul blond sau șaten deschis.
Alte denumiri: Phyllanthus emblica, Indian Gooseberry, Emblic Myrobalan, Amalakai, agrișe indiene
Metoda de obținere: fructele coapte sunt culese manual, sunt uscate la aer, apoi măcinate
Pudra de Amla conține: vitamine, în special vitamina C, tanini, flavonoide, acizi, enzime
Proprietăți organoleptice: pudră fină de culoare marnie, miros caracteristic acidulat
Ingrediente (INCI): emblica officinalis fruit powder
Amla pentru PĂR
|
Amla pentru TEN
|
Recomandări
|
Recomandări
|
Utilizare
|
Utilizare
|
Se amestecă pudra de Amla cu apă caldă cât să se obțină o pastă omogenă care nu curge.
Pe păr: în timp ce se răcește pasta, se umezește părul și scalpul. Se aplică pasta prin masare și se lasă să acționeze 10-15 minute (jumătate de oră pentru cele mai bune rezultate). Se clătește abundent folosind doar apă sau puțin șampon blând, lichefiat. Folosită individual ca mască de păr nu închide părul decât dacă este folosită regulat, pentru mai mult timp.
Pentru păr vopsit este indicat a se efectua un test pe o șuvită înainte de folosire.
Pe ten: pasta se prepară similar ca pentru păr, eventual ceva mai fluidă. În pasta care se aplică în mod clasic sub formă de mască pentru ten, se mai pot încorpora ingrediente active specifice. În loc de apă se poate folosi apă florală adecvată tenului.
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă
Date de siguranță, precauții în utilizare: