Extractul de Chili CO2 este obținut prin extractie supercritică a fructelor de chili (Capsicum annuum) folosind dioxid de carbon, un proces care păstrează toate proprietățile benefice ale plantei. Acest extract concentrat este cunoscut pentru proprietățile sale de încălzire și stimulare a circulației, fiind utilizat în produsele de îngrijire a pielii și a părului pentru a îmbunătăți aspectul și textura acestora. Extractul de Chili CO2 este apreciat pentru efectele sale revigorante și pentru capacitatea sa de a promova circulația sangvină și a oferi o senzație plăcută de încălzire.
Politica de confidentialitate
Politica de livrare
Politica de retur
Chili, devenit azi unul dintre cele mai populare condimente, prezintă, dincolo de utilitatea în gastronomie, numeroase proprietăți ce aduc beneficii notabile organismului: îmbunătățește circulația sanguină și reduce senzația de picioare grele, întărește sistemul imunitar, reduce durerile (articulare, reumatice, musculare, de cap), favorizează reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățește performanța musculaturii.
Substanța activă a extractului de chili, capsaicina, regăsită în semințele și membrana dinăuntrul fructului are efect termogen, favorizând astfel diminuarea țesutului adipos.
Extractul este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008.
Este nevoie de aproximativ 10 - 11 kg de materie primă pentru a obține 1 kg de extract.
Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.
Produs fabricat în Germania.
Proprietăți organoleptice: lichid uleios vâscos, culoare roșie, miros înțepător specific
Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă
Compuși principali: capsaicinoide 4,8-5,2% (capsaicin, nordihydrocapsaicin, dihydrocapsaicin), carotenoide (beta-caroten, capsanthin, capsorubin), acizi grași esențiali, substanțe volatile, vitamine
Ingrediente (INCI): capsicum frutescens fruit extract
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare
Date de siguranță, precauții în utilizare: